decadenţa gustului Diverse Video

CUM SĂ FACI VIN FIERT

condimente

Poate că unul din foarte puținele motive pentru care tolerez iarna este o cană de vin fiert. Iar prietenii spun că mă pricep la asta.

Dar lumea este obișnuită doar cu vinul roșu fiert, însă de ce nu am face și vin alb fiert? Cu ce este el mai prejos? Așadar m-am gândit să fac selecția de condimente potrivite pentru fiecare din cele două tipuri, așa cum simt eu că se potrivesc, și vă las și vouă rețetele pentru câte două căni de vin fiert, pe care sper să îl puteți savura în fața șemineului. Iar restul, ca mine, care nu aveți așa ceva prin apartamente, sper ca măcar o canapea confortabilă să aveți și prieteni buni cu care să îl împărțiți.

Vin alb fiert

Pentru vinul alb vă trebuie două căni de vin, 4-5 boabe de piper alb, 4-5 boabe de piper roșu, 4 boabe de ienibahar, 3 păstăi de cardamom verde sau alb, un sfert de păstaie de vanilie, o bucată cam de 1-2 cm de ghimbir proaspăt, jumătate de portocală și două linguri de zahăr brun.

Vin roșu fiert

Pentru acesta aveți nevoie, pe lângă cele două căni de vin, de 4-5 boabe de piper negru sau piper sichuan, o steluță de anason, un băț mic de scorțișoară, 3 cuișoare, o bucățică de nucșoară și jumătate de măr roșu, plus două linguri de zahăr brun.

În ambele cazuri se pun toate ingredientele la foc și se lasă să fiarbă vreo 7-10 minute la foc mic, amestecând din când în când, după care este numai bun de servit.

Alegeți vin de calitate pentru ambele rețete, ceva ce v-ar plăcea să beți și nefiert.

Dacă vreți să faceți licoarea mai tare, puteți adăuga la final niște cognac sau cidru în vinul alb.

În rest, Sărbători frumoase să aveți și vă las mai jos rețeta video pentru vin fiert.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.