decadenţa gustului

BOMBOANE DE DOVLEAC CU TURTĂ DULCE

desert cu dovleac

Da, da, trebuie să îmi fac mea culpa. Nu am postat rețeta sâmbătă, așa cum voiam, și asta pentru faptul că am pregătit-o duminică… Și pozele le-am făcut azi dimineață. Dar nu mă las, vreau să explorez cât mai multe variante de integrare a dovleacului în deserturi. Așa că de data asta am ajuns la o rețetă de bomboane de dovleac cu turtă dulce.

Bomboane de dovleac cu turtă dulce

INGREDIENTE:

  • 1 cană turtă duce zdrobită
  • 3/4 cană biscuiți digestivi zdrobiți
  • 150 g cremă de brânză
  • 3/4 cană piure de dovleac
  • 2 tablete (de 180g) ciocolată albă
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 1/4 linguriță cuișoare zdrobite
  • 1/2 linguriță ghimbir praf
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • un vârf de sare
  • (opțional) afine

PREPARARE:

Eu am măcinat turta dulce și biscuiții digestivi în robot până am obținut o făină foarte grosieră, care mai avea chiar și bucățele mici de biscuiți prin ea. Piureul de dovleac l-am făcut, de data aceasta, din dovleac gătit la cuptor, pentru un gust mai intens decât la mousse-ul de dovleac. Așadar am pus feliile de dovleac curățate pe foaie de copt și le-am dat la cuptor până s-au înmuiat, iar apoi le-am pasat cu furculița ca să obțin piureul.

Se bate crema de brânză până devine pufoasă. Se adaugă piureul de dovleac și 1/3 tabletă de ciocolată topită. Se adaugă „făina” de turtă dulce și biscuiți (mai puțin câteva linguri pe care le păstrați pentru decor) și mirodeniile, plus un vârf de sare (atenție!, și crema de brânză este un pic sărată). Se amestecă totul bine și se formează cu lingura mici grămăjoare care se pun pe hârtie de copt și se dau la congelator pentru 30-40 de minute.

Se scot din congelator și se formează bile între palme. Se mai dau 5 minute la congelator, timp în care se topește restul ciocolatei (la bain marie sau microunde, însă prin prima metodă este mai ușor controlabil punctul de topire) și se amestecă cu uleiul de cocos. Bilele de biscuiți cu dovleac se dau prin ciocolata topită, iar apoi se așază pe hârtie de copt și se presară cu puțină „făină” de biscuiți și turtă dulce. Se dau la frigider pentru aproximativ o oră și gata bomboanele de dovleac.

Pentru că aveam în frigider o mână de afine proaspete, am făcut câteva bomboane de dovleac și umplute cu afine. Astfel, în etapa în care puneam compoziția în grămăjoare pentru a le da la rece, am împins cu degetul în mijlocul fiecăreia și câte o afină. Surpriza zemoasă de la interior este minunată atunci când muști!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close