călătorii

FOOD CAMP 3

conserve

Acum o săptămână s-a încheiat și cea de-a treia ediție a deja tradiționalei Food Camp. Pandemia nu ne-a împiedicat să ne reunim în formula consacrată, respectând între noi, însă, niște reguli decente de interacțiune în aceste vremuri.

Față de anii trecuți, ne-am mutat tabăra de data aceasta de la Păltiniș pe Valea Avrigului, la Anna Charisma Chalet, unde mai avusesem plăcerea să ajung și la începutul verii. Iar tematica camp-ului a fost în jurul gemurilor pentru iarnă, susținuți de simpaticele doamne de la pensiune, care în restul săptămânii sunt mâini de aur pentru Anna Boutique, magazinul de dulcețuri, fursecuri și alte bunătăți, situat în Avrig, dar care livrează la nivel național.

Drumul până pe Valea Avrigului l-am făcut la volanul mașinilor cu care ne-am obișnuit din anii trecuți, BMW și Mini, iar eu, deși nu am apucat să fac o poză, am realizat că îmi asortasem Mini-ul la poșetă, ambele având un verde închis aproape identic. Hmmm… N-ar fi rău să pot face asta mai des. Acum, însă, mă întreb dacă asta ar presupune să am mai puține poșete sau mult mai multe mașini…

Mesele pe care le-am pregătit în echipe au fost furnizate de Kaufland, care a gândit pentru noi și mic dejunuri tematice. Dacă în prima dimineață ne-am bucurat de produse bio, în cea de-a doua alimentele fără gluten și fără lactoză au făcut masa la fel de gustoasă, chiar dacă printre noi nu erau neapărat persoane care să sufere de astfel de afecțiuni. Ultima zi petrecută integral în food camp a început cu un mic dejun cu produse românești, din marca proprie Vreau din România.

Serile la foc pe peluza pensiunii ne-au fost înfrumusețate și de vinurile reci de la Jidvei, dar mai ales de spumantele lor, care s-au potrivit de minune și în seara cu proiecția de film în aer liber.

Una peste alta, ne-am distrat, am făcut poze, ne-am relaxat, dar am și pregătit gem de zmeură cu mentă, gem de prune cu nucă și scorțișoară, dulceață de piersici cu rozmarin, sirop de zmeură, rilette de rață cu portocale, chutney de ceapă roșie cu merișoare și fursecuri cu fulgi de ovăz.

Așadar, deja mă gândesc la ediția de la anul!

1 Comment

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.