decadenţa gustului

CUM SE FACE SHAKSHUKA

mic dejun

Trebuie să fac o precizare: aceasta este rețeta mea de shakshuka. Nu spun că este cea mai cea, ci pot să spun că așa îmi place cel mai mult din toate variațiunile pe care le-am încercat.

În multe versiuni, shakshuka presupune și ardei gras. Sunt, de asemenea, variante care includ năut fiert. Și eu mai adaug năut la această rețetă dacă o pregătesc pentru prânz și vreau să fie mai consistentă. Și mai sunt variantele cu brânză feta adăugată în sau presărată deasupra. Și pe aceasta o mai pregătesc uneori când am poftă de așa ceva.

Acestea fiind spuse, să trecem la treabă, că parcă vă văd că începeți imediat să chițăiți de foame.

Shakshouka

INGREDIENTE (pentru o porție):

  • 3 roșii medii
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1/2-1 ardei iute
  • 2 ouă
  • pătrunjel sau cozi de ceapă verde
  • sare, piper

Opțional:

  • 1/3 cană năut din conservă și/ sau 1/3 cană cubulețe de brânză feta

PREPARARE:

Roșiile se toacă cubulețe și se pun în tigaie cu uleiul, ardeiul iute tocat și usturoiul tăiat felii subțiri. Se acoperă și se lasă la foc mic până se gătesc roșiile. Se asezonează cu sare și piper. Se pun ouăle sub formă de ochiuri pe patul de roșii și se mai lasă câteva minute, până se gătește albușul și gălbenușul rămâne moale la interior.

Dacă alegeți varianta cu năut, acesta se pune înaintea ouălor.

Brânza, la rândul ei, poate fi pusă fie odată cu ouăle, fie presărata la sfârșit pe deasupra.

Când s-au gătit și ochiurile, se ia de pe foc și se presară cu pătrunjel tocat și cozi de ceapă tocate fin.

Această shakshuka merge de minune cu o bucată de pâine proaspătă, crocantă la exterior și cu miez moale, pe care să îl înmoi în sosul gustos ce rămâne la sfârșit.

Deci, nu-i așa că vi s-a făcut foame?

PS: Dimineață am arătat la Neața cu Răzvan și Dani cum se shakshuka. Găsiți momentul aici. Iar o versiune pe care am încercat-o în oraș, o găsiți în acest episod din seria Mic dejun în București.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close