chestii-trestii

CE MĂNÂNCĂ INFLUENCERII ÎN CARANTINĂ

ce mananca

Îi urmărim zilnic, le știm realizările, știm ce creme recomandă, ce idei de business promovează, aflăm care sunt trendurile de la ei, iar de la cei ale căror conturi sunt dedicate mâncării, aflăm noi rețete. Ceea ce fac și eu mai mult în perioada asta. Însă stând non-stop acasă și influencerii care nu se ocupă în mod constant de mâncare au ajuns să gătească sau să ne arate ce mâncare comandă de la restaurantele lor preferate care încă fac livrări.

Așadar m-am gândit să îi iau la întrebări pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți oameni din social media despre meniurile lor de izolare și, mai ales, despre poftele pe care nu și le pot satisface în aceste zile.

Denis Radu @denisradudenis

Denis s-a apucat să gătească și să facă prăjituri, pentru că poftește mai mult la dulce în această perioadă, dar cel mai tare îi e poftă de salata de boeuf făcută de mama sa, singura de care se atinge, nu mănâncă niciodată acest fel de la altcineva. Acum, însă, mama lui este la Ploiești, iar el în casă, la București.

Ioana Vișănescu @ioanavisanescu

În ultima vreme Ioana intrase într-un program de sport și nutriție bine calculat și încearcă și în acestă perioadă să mănânce „curat”. Însă asta nu înseamnă că nu poftește și la „prostii” delicioase. Așa că mi-a zis că ar vrea „o cafea bună de la Emozia, un burger de la Hard Rock, o pizza bună de la Mamizza sau niște paste carbonara de la Belli Siciliani”.

Fabuloasa Diana Enciu @fabmusediana

Diana este vegană de multă vreme, așa că își păstrează acest obicei și acum, mai ales că are suficiente opțiuni. „De 19 zile de când stau acasă, mănânc vegan ca și până acum. Nimic nu s-a schimbat, poate doar că am învățat să fac sărățele și le mănânc seara, cu un pahar de vin alături. Voi să nu faceți așa! :)) Cam tot ce îmi doresc să mănânc, îmi gătesc, dar îmi e poftă de o ciocolată vegană albă de la Biocorner.”

Ovidiu Mureșanu @ovidiu_muresanu

Ovidiu s-a pus cu burta pe carte. Cartea de bucate. Pentru că situațiile speciale cer măsuri speciale. Așa că își exersează talentul cu rețete simple. La cele complicate, cum ar fi ciorbele, însă, nu se încumetă să se bage. Deci acestea se înscriu pe lista poftelor sale. „Orice fel de ciorba, pentru că eu nu gătesc și na!, nu știu care sunt mecanismele și formulele de preparare. Mi se par foarte complexe. Dar aș da orice pentru o ciorbă cu perișoare și cu smântână, sau pentru o ciorbă de salată. Și dacă îmi e și mai dor de ceva, este de laptele de pasăre, cel celebru, făcut de mama.”

Deea Codrea @deeacodrea

Deea a fost foarte sinceră când mi-a zis că și ea se confruntă cu aceleași pofte ca noi toți, pofte simple, pe care nici nu ni le-am fi imaginat ca fiind o problemă într-o lume normală. „Nu știu alții cum sunt, dar la mine carantina asta e despre mâncare și content de Instagram. Am mâncat zilele astea mai mult decât oricând, de la dulciuri, la mâncare gătită, mic dejun, ciorbă și am mai și comandat pe deasupra, așa că nu aș putea să spun că mi-e dor de ceva anume. Dacă, însă, înainte nu prea eram fană mâncare gătită, ei bine, master chef ies din carantina asta! Cât despre pofte, aș da orice pentru un grătar, niște pâine în țest, cum îmi făcea mamaie și poate niște covrigi… Ahh!, ce dor îmi e de covrigi. Dar cine știe, poate mă apuc și de covrigi curând!”

Fabuloasa Alina Tănasă @fabmusealina

Și proaspăta mămică Alina este atentă cu dieta sa, însă în această situație excepțională s-a delectat cu paste și pizza, ca să își „îndulcească” supărarea. În rest, se bucură de alimentele ei preferate, făcându-și din timp stoc de iaurt și lapte de caju și migdale. Dimineața își face astfel iaurt vegetal cu turmeric, banane și semințe de tot felul. Pofte nesatisfăcute de anumite mâncăruri nu prea are, însă tânjește după o masă în oraș, stând la o terasă și bucurându-se de soare.

Andrei Coman @andreicomm

Andrei s-a făcut băiat de casă, cu activități domestice și încins de grătare. „E incredibilă schimbarea asta de apreciere a libertății, în orice formă a ei… Iar când vine vorba despre mâncare, îmi lipsește varietatea din zilele când puteam alege aproape orice, în funcție de cum bătea vântul, care era prețul barilului de petrol, sau în ce conjuncție era Saturn. Așa că am scos cartea cu rețete de gătit din cufărul cu memorii și am început să îmi amintesc și reamintesc cum e să cânți la… cratiță! :)) Am mare nevoie de diversitate! Ma salvează, însă, grătarul din curte și măcelăria de lângă piață, încă deschisă! I love pastramă!”. Dar mai ține și să completeze amuzat că atunci „când am zis pastramă, nu m-am referit la fratele Pastramă, soțul doamnei Brigitte!”.

Mirela Bucovicean @mirela.bucovicean

Când o vezi cu părul mereu aranjat și cu vorbele la ea poți crede că este doar o divă sau o femeie de carieră, dar Mirela este și o gospodină cu un repertoriu bogat de rețete la activ. Așa că în această perioadă gătește mult, cel puțin o dată pe zi, iar supa de pasăre este aproape permanent în meniu. Ei i se mai alătură fripturi de pui, porc și miel, dar și diverse deserturi, de la cornulețe, la bezele. Cât despre pofte, acestea vin de la mâncarea internațională, thai, chinezească, indiană pentru că, deși ar putea să comande unele dintre ele, nu prea are încredere să riște, așa că singurele livrări pe care le primește sunt de la Privileg și Iconic, despre care consideră că respectă cu strictețe normele de igienă necesare în această perioadă.

Andreea Perju @andreea.perju

Andreea este foarte mândră că cu această ocazie a reușit pentru prima oară să facă gogoși. A reușit să facă și crema de zahăr ars după care pofteau și ea și fiicele ei. Dar încă i-a rămas gândul la gelato, pentru că înghețata nu i-a ieșit prea bine acasă.

Manuela Lupașcu @manuelalupașcu

Manuela s-a pus pe treabă și a gătit împreună cu iubitul ei o grămadă în această perioadă pentru că și-a luat tot ce avea chef și a pregătit, dar a și comandat. Așa că în aceste condiții tot ceea ce îi lipsește este ieșitul în oraș la masă, relaxarea de la o terasă împreună cu prietenii.

Acestea fiind zise, oamenii ăștia (pe care, btw, i-am așezat aici pur și simplu într-o ordine aleatorie) mi-au mai trezit niște pofte, așa că mă duc să mă pun pe treabă… Of, ce greu este să fii un om pofticios!

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close