decadenţa gustului

LEGUME DE IARNĂ LA CUPTOR

legume la cuptor

Sau aș fi putut să denumesc acest fel de mâncare „Legume albe la cuptor”, însă din rațiuni google-istice, am ales prima variantă.

Nu e ea tocmai o iarnă grea, cu omătul cât casa, dar pofta de mâncăruri coapte și aromate, sigur că există. Așa că mi-am dorit să pregătesc o tavă all white, de legume de iarnă, pe care le puteți mânca de sine stătătoare, pentru că sunt consistente și aromate, sau ca garnitură pentru vreo friptură ori pește.

Aromele pe care le-am folosit sunt inspirate de draga mea India, cu a sa mâncare delicioasă, dar nu vă așteptați la un curry la tavă, ci doar la un iz subtil, care potențează gustul natural al legumelor.

Legume de iarnă la cuptor

legume indiene

INGREDIENTE

  • 1 păstârnac mare
  • 1 căpățână de țelină medie
  • 1 bulb mare de fenicul
  • 2 andive
  • 1/2 conopidă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură chimen măcinat
  • 2 linguri curcumă
  • sare

PREPARARE

Este extrem de simplu și rapid tot procesul. Nu trebuie decât să spălați și să curățați legumele, iar apoi să le tăiați în bucăți de o dimensiune medie. Țelina și păstârnacul se gătesc mai greu decât andivele, așa că trebuie pregătite în dimensiuni mai mici. Probabil că veți observa în poze că din tava mea lipsește conopida. Ei bine, în cele trei supermarketuri de lângă mine, lipsea și de la raft, iar foamea m-a determinat să renunț la ea și să nu mai bat drumul până la piață.

Odată porționate legumele, se pun într-un vas și se presară cu uleiul și condimentele și apoi se întind în tava de cuptor.

legume albe

Se lasă la 200 grade vreo 40 minute, până când sunt moi și au prins o crustă caramelizată pe alocuri.

Se pot servi și calde și reci, și simple și ca garnitură. Lângă ele puteți pune și o salată din frunze verzi, însă combinația de dulce a păstârnacului și țelinei cu amăreala discretă a andivelor și feniculului se îmbină perfect, astfel încât să nu mai fie nevoie de alte artificii.

legume la cuptor

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close