niuzuri

EVENIMENTELE LUNII FEBRUARIE

young liliac

Deși am fost o săptămână plecată din București, am avut parte de un februarie plin de evenimente. Așa că o să le încadrez din nou în cele două categorii, food și non-food deja consacrate.

D-ale gurii

Luna a început cu o masă la Hard Rock Cafe pentru a descoperi noul meniu temporar ce crește gradul de iuțeală al unor preparate tradițional americane. Această opțiune de meniu este valabilă până pe 28 martie, deci mai aveți timp să ajungeți.

Chiar înainte să îmi iau zborul, am fost invitată la cina care dădea startul competiției de anul acesta a S.Pellegrino Young Chef ce a avut loc la Il Locale, loc care mie îmi place tare mult chiar și iarna.

s.pellegrino young chef

Când m-am întors, am avut parte de o experiență culinară interesantă. Mai luasem parte la una similară cu câțiva ani în urmă, într-un hotel din Pattaya (Thailanda), și am fost încântată să o descopăr și aici. Din păcate, progrsssive dinner-ul de la Radisson nu este încă implementat și pentru public, ci doar pentru evenimente corporate. Ideea este că iei cina în mai multe restaurante ale hotelului. Noi am început cu un sushi la Ginger. Următoarea oprire a fost la Sharkia, restaurantul cu influențe libaneze de la parterul Park Inn, iar desertul l-am luat la Cafe Citta, pe Calea Victoriei, la parterul hotelului.

Un eveniment cu tradiție în fiecare început de primăvară este lansarea noii etichete a vinurilor Young Liliac. În fiecare toamnă crama Liliac lansează o provocare pentru designerii români pentru a crea gama etichetelor vinurilor Young Liliac, vinuri albe și rose. Anul acesta câștigătoare a fost Ana Bănică, iar vinul meu preferat din gamă este Fruty, un cupaj de fetească albă, chardonnay și sauvignon blanc.

Deși deschis de vreo două-trei luni, abia acum a avut evenimentul oficial de lansare noul restaurant din grupul Osho, Yasou, un restaurant preponderent grecesc, dar l-am putea numi totuși mediteranean, pentru că veți găsi în meniu și paste sau risotto, dar și o gamă largă de fripturi,că doar la asta se pricep cel mai bine Iosif (bucătarul șef) și echipa lui.

yasou

Cu Laura Antonov la lansarea restaurantului Yasou

Un nou Irish Pub a luat naștere săptămâna trecută în Pipera. Ginger Horse Irish Pub are exact aerul pub-urilor din Irlanda, fiind gândit de un român și soția sa irlandeză. Bere, muzică de acolo și un meniu de pub care este acum în construcție, dar care până la sfârșitul lui martie va fi definitivat.

Aseară am ajuns și la deschiderea celui mai recent studio de gătit din oraș, Delta Cooking Studio, în cadrul complexului Delta de la Răzoare.

Și altele

Ca în fiecare an, înaintea galei Oscarurilor, revista OK! face o petrecere mare, la care se adună toate vedetismele din oraș, plus băgătorii de seamă d-alde mine. Așa că mi-am pus țolul festiv și am trecut pe la ei să văd care mai e vibe-ul.

Știindu-mă cu sportul, cei de la Fitness Mag m-au invitat la o sesiune de rumble, un antrenament ce mixează mișcările de box, cu antrenamentul cu propriul corp și sesiunile pe bandă, totul desfășurându-se într-o sală parcă construită pe o navă spațială și dedicată exclusiv acestui tip de antrenament, Beat 45.

Ultima săptămână din februarie a fost gazda unei expoziții de fotografie intitulată sugestiv #cronicaridigitali, fiind o tentativă de a arăta patrimoniul arhitectonic și natural al României prin ochii unor instagrameri celebri.

Nu știu dacă să încadrez la food sau non-food, dar zilele trecute am fost la tradiționala „petrecere de Crăciun” care nu are loc niciodată de Crăciun a agenției Conan PR și care de data asta a avut loc în cel mai nou spațiu urban de luat masa și socializat: Doi by Simbio, situat pe strada Popa Nan, în fost fabrică de fire sau ceva, care de-a lungul timpului a găzduit multe spații interesante.

Seria evenimentelor non-food s-a încheiat cu expoziția multi-disciplinară Globalworth District curatoriată de One Night Gallery și concepută ca un cartier art & tech.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close