decadenţa gustului

SALATĂ DE CARTOFI DE VARĂ CU IERBURI AROMATICE

Am primit zilele trecute un buchet de plante aromatice din grădina unei prietene. Erau așa frumoase încât îți venea să le pui în vază, dar rostul lor pe lume era unul mult mai nobil. Și m-am gândit ce aș putea face cu ele ca să le folosesc la justa lor valoare proaspătă. Așa că varianta câștigătoare, rapidă și aromată a fost o salată de cartofi de vară.

Am lăsat la o parte leușteanul, am pus la uscat salvia, deși ar fi mers și niște salvie pane, am pus într-o glastră firele de lavandă și mi-am făcut de cap cu cimbrul proaspăt, busuiocul grecesc și menta. La acestea am mai adăugat câteva arome complementare și gata cu această salată de cartofi de vară.

Salată de cartofi de vară cu ierburi aromatice (2 porții)

INGREDIENTE:

  • 750 g cartofi noi
  • 120 g roșii uscate în ulei
  • 2 fire ceapă verde
  • un mănunchi de busuioc (grecesc) proaspăt
  • 1 crenguță cimbru proaspăt
  • 1 crenguță mentă proaspătă
  • ulei de măsline (aproximativ 4 linguri)
  • oțet (de gutui – aproximativ 1,5 lingură)
  • sare și piper

MOD DE PREPARARE:

Cartofii i-am spălat bine și nu i-am mai curățat de coaja fină, abia formată. I-am tăiat cuburi medii și i-am pus la fiert în aburi. Am învățat de la Jamie Oliver o șmecherie pe care o tot folosesc de atunci: cum stau ei cartofii fierți în sita cu capac, agit bine sita, astfel încât cartofii ajung să se ciocnească unii de alții și să se zdrențuiască, absorbind mai apoi cu mai multă forță aromele care îi învăluie. Cartofii odată procesați în acest fel și răciți, i-am pus în castron și am adăugat restul ingredientelor: plantele aromatice tocate mărunt, roșiile tăiate bucăți, uleiul și oțetul și asezonarea cu sare și piper. Eu aveam în casă oțet de vin, balsamic și acest oțet de gutui, pe care l-am ales pentru gustul său delicat.

Am obținut astfel o salată de cartofi aromată, fresh, care poate fi mâncată ca atare sau pe post de garnitură, poate cu pește sau pui.

1 Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close