decadenţa gustului

TORT OREO CU CĂPȘUNI

Tort Oreo sau Tartă Oreo, nici nu știu exact cum să îi spun. Dar oare la cât de obscen de bun și penibil de ușor de făcut este, mai contează cum îi spui? Partea bună a modernității este că acum găsești căpșuni mai tot timpul anului și deci poți face acest tort Oreo oricând, dar mai ales acum, când este sezonul lor. Am încercat și varianta cu zmeură și este la fel de bună. Sau cred că puteți încerca cu orice fructe vă trece prin minte, dar combinația de ciocolată cu fructe roșii este de necontestat.

I-am făcut de curând unei prietene de ziua ei un tort Oreo cu căpșuni și a zis că nu a mâncat ceva mai bun în viața ei. Așa că m-am gândit că ar merita să îl împărtășesc cu voi.

Tort Oreo cu căpșuni

INGREDIENTE:

  • 450g biscuiți Oreo
  • 50 g unt
  • 450 g ciocolată neagră
  • 300 g frișcă lichidă
  • 300 g căpșuni

 

PREPARARE:

Untul se topește. Biscuiții se macină în robot împreună cu untul până se obține o textură sfărâmicioasă și ușor umedă. Se varsă în tava cu fund detașabil și se presează pe fund și pe margini. Puteți folosi un pahar pentru a presa mai bine marginile. Se dă la congelator cât faci crema.

Se încălzește frișca până devine fierbine și se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă cele două până se obține o cremă și se toarnă în coaja de Oreo.

Căpșunile se taie pe jumătate și se așază după preferințe deasupra. Se dă la rece un pic și gata!

V-am spus eu că acest Tort Oreo este penibil de ușor de făcut. Câteva ingrediente, nu cine știe ce tehnică și timp de lucru undeva la vreo 10, maximum 15 minute dacă nu ai totul aranjat de la început. Iar rezultatul este unul cu care veți impresiona musafiri, iubiți sau socri.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close