decadenţa gustului Diverse Video

TARTĂ ALSACIANĂ ȘI GÂNDURI CU DRAG

O vorbă frumoasă, o floare, un cadou… toate sunt modalități de a exprima gânduri bune. Iar pentru mine cadourile au adesea gust pentru că așa știu să mă exprim bine. Și acum a fost una din aceste dăți: m-am alăturat campaniei Profi #gânduricudrag și i-am făcut o surpriză gustoasă prietenei mele, Mihaela, o tartă alsaciană.

 

Content not available.
Please allow cookies by clicking Accept on the banner Continutul nu e accesabil.
Va rugam sa acceptati cookiurile prin accesarea butonului: Accespt din banner.;

Tarta alsaciană este o plăcintă/ tartă clasică, pe bază de ceapă și bacon sau alte derivate (pancetta, șunculiță), iar eu am ales o variantă mai ușor de făcut și oarecum mai light. Am mers pe opțiunea de aluat foietaj, gata preparat și pentru a compensa grăsimea aluatului, am înlocuit smântâna grasă din umplutură cu iaurt. Blatul pe care îl puneți ca bază, însă, poate fi cum vreți voi, fie cel foietaj cum am făcut eu, fie blat de pizza (în cazul acesta aveți grijă să fie foarte încins cuptorul când o puneți la copt), fie blat de tartă sau ce rețetă știți voi de la mama sau vecina.

Tartă alsaciană

INGREDIENTE:

  • 1 foaie aluat foietaj
  • 3 cepe albe medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri rase făină
  • 350 g iaurt gras
  • sare și piper
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1/4 linguriță nucșoară rasă
  • 100 g bacon
  • 1/4 legătură de pătrunjel

PREPARARE:

Aluatul foietaj se întinde puțin cu sucitorul pe masa de lucru pudrată cu făină. Se transferă pe foaie de copt în tavă.

Ceapa de taie solzișori grosieri și se călește în uleiul de măsline.

Iaurtul se amestecă cu făina, gălbenușul, sare, pier și nucșoară și se întinde peste blat.

Se presară ceapa călită și baconul tăiat fâșii sau cubulețe.

Se dă la cuptorul preîncins la 180oC și se lasă aproximativ 20-25 minute, până ce aluatul s-a copt și compoziția a prins o crustă aurie.

Se scoate din cuptor și se presară cu pătrunjel tocat fin.

Această tartă alsaciană se servește caldă, dacă este făcută cu aluat foietaj. Dacă se alege alt aluat, se poate servi și rece (foietajul este mai bun când este cald).

Eu v-am dat doar o idee de despre cum puteți să transmiteți gânduri bune cuiva drag, unei femei dragi din viața voastră, și să îi faceți o surpriză, dar modalitățile sunt nenumărate. Campania Profi #gânduricudrag are și un motto care spune exact chestia asta: Exprimă cu a ta e-scrisoare, ce nu poți să îi spui cu o floare. Mai exact, puteți să le faceți o surpriză plăcută femeilor dragi trimițându-le o felicitare virtuală de pe platforma campaniei, profi.ro/ganduricudrag.ro, iar voi, înscriind codul bonurilor de cumpărături de la Profi, puteți câștiga o grămadă de premii. Detalii pe site.

Dacă vreți să duceți surpriza mai departe, înscrieți-vă în concurs cu un bon de cumpărături de minimum 20 de lei, din perioada 1-8 Martie. Astfel, destinatara felicitării poate fi norocoasa câștigătoare a unuia dintre cele 80 de coșuri cu produse Dove pentru femei.

Primăvară frumoasă să aveți!

1 Comment

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close