chestii-trestii

BILANȚ PENTRU 2017

Deși urăsc contabilitatea, an de an, la sfârși, trag linie și fac un bilanț. Uneori ies pe plus, alteori pe minus. Anul acesta cred că am ieșit pe plus. A fost binișor. Este loc de mult mai bine, evident. Ca un rezumat însă, părțile pozitive sunt că am făcut ceva mai mulți bani, am călătorit și am ieșit mult.

Dar să le luăm pe rând.

Așa cum ziceam și anul trecut, am mers purtată de context și conjuncturi. Go with the flow. Tot atunci îmi propusesem să călătoresc, să fac bani, să scriu la proiectul meu și speram într-o minune. O parte s-au realizat, altele, nu, dar nu au intrat zilele în sac.

Plimbările pe meridianele lumii din 2017 au început la Singapore, unde am făcut o escală până să ajung în Bali. Și pentru că asta era doar încălzirea, îmi trebuia și o vacanță de vară. Care de data asta a avut loc în Spania, la Valencia, Barcelona și Alicante, unde am descoperit sau revăzut locuri minunate. Spania continuă să îmi confirme că are un loc special în inima mea. Un sentiment plăcut mi-a trezit și ultima mea excursie din acest an, Stockholmul.

Nu au fost să fie anul ăsta nici Marocul, așa cum speram, dar care poate că la anul se va materializa, nici India, cu tot ce mai are să îmi ofere ea. Și nici eterna mea dragoste, New Yorkul, la care m-aș întoarce mereu. Dar poate că 2018 va fi darnic în acest sens.

Despre bani, nu vreau să mă plâng, pentru că a fost ceva mai bine. Așa că închei anul cu un zâmbet și ceva achiziții, plus o balanță pozitivă în cont.

Pentru proiectul meu de scris nu mi-am făcut timp, nu am avut starea, însă am început să lucrez la un alt proiect în acest domeniu, pe care cu siguranță că îl voi finaliza în 2018. Iar cel personal, cine știe, poate că într-o zi…

Din high-light-urile anului aș vrea să amintesc despre interviul meu din revista Vinul.ro, despre calitatea mea de MC pentru evenimentul anului în zona de horeca, Top Culinary Trends, și despre invitația de a fi speaker în panelul despre bloguri de la ediția de iarnă a Food Bloggers Conference.

La capitolul minusuri, cred că cel mai mare este faptul că până la sfârșitul sezonului îmi propusesem să sar peste val la wakeboarding, ceea ce nu s-a întâmplat decât într-o foarte mică măsură. Și sunt supărată pe mine pentru asta. Vara viitoare este musai să îmi iau avânt!

Emoțional, anul nu a mers într-o direcție sau alta. Pur și simplu a fost. Am avut parte de emoții negative și pozitive puternice în egală măsură. Am urcat pe Empire State Building și m-am lovit de asfalt căzând de acolo. Mi-a bubuit inima de bucurie, dar am și udat multe șervețele. Pentru că așa este viața și, sinceră să fiu, nu mi-aș dori o viață fără emoții. Iar ca o constatare a modului în care trăiesc referitoare la anul care tocmai se încheie, îmi dau seama cât de deschisă sunt la orice, cum iau fiecare chestie ca atare, nu mă miră sau șochează nimic, iau oamenii așa cum sunt și acțiunile lor la fel. Pur și simplu.

Cât despre planurile de viitor, în afară de minunea în care încă mai cred și de care parcă sunt mai aproape decât oricând, și de scanerele pe care sper să le atingă pașaportul meu, plus obligatoria sănătate bună, tare mi-aș dori să am parte de experiența condusului unui monster truck. Aș vrea un set de tacâmuri aurii care să se potrivească cu minunea și mi-aș dori să fiu mai mobilă pentru clasele de yoga. Și pentru că inevitabilul se va produce, oricât de mult mi-aș dori eu să opresc timpul în loc, și anul acesta voi împlini 35 de ani, este momentul să îmi deschid un fond de pensie privată. Pfff… An plin se anunță.

PS: Și vreau mai mulți followers pe Instagram și Facebook. Mă ajutați? :)

La mulți ani!

În poza din deschidere port o rochie semnată Athena Philip

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close