călătorii

CITY BREAK ÎN SINGAPORE

Sigur, un city break în Singapore nu e tocmai ca unul la Roma. Nu ai avioane pe care să plătești mai puțin decât dai pe o cursă cu taxiul până în Titan și nici nu ajungi în două-trei ore cu tot cu formalitățile. Dar, dacă ai cumva drum prin Asia, merită să te oprești pentru un city break în Singapore. Așa cum probabil că merită și la Hong Kong sau Kuala Lumpur. De ultimele două nu am ce să vă spun încă, dar despre Singapore, am ce să vă povestesc.

Am plecat în Asia, spre Bali, via Singapore, cu un entuziasm mult mai mare pentru metropolă decât pentru insula serenității. La întoarcere, însă, pot să spun că Singaporele este mult mai seren decât Baliul agitat și cu trafic mai ceva ca într-o metropolă aglomerată.

Dar să revenim la Singapore, care este un oraș superb. Are o arhitectură demențială, este extrem de curat în ciuda paradoxului de a nu avea coșuri de gunoi pe stradă. Aș putea compara frumusețea clădirilor cu cele din Milano, indiferent dacă vorbim de spații de birouri sau blocuri de locuințe. Și nu mă refer aici la stilul arhitectural, ci la frumusețea lor, la atenția pentru detalii. Și să nu uităm că Milano este practic epicentrul preocupării pentru imagine. Însă, spre deosebire de milanezi, ceea ce singaporezii nu au este preocuparea pentru cum arată. Întâi și întâi nu am văzut oameni frumoși. Și, în al doilea rând, nu am văzut oameni frumos îmbrăcați. Nu îi interesează, aruncă niște haine curate, călcate, dar complet lipsite de potriveală, de accesorii. A fost chstia care mi-a zgâriat retina. În rest, este un oraș în care ai șansa să îți rupi piciorul pentru că te uiți mereu în sus, către clădiri și spații verzi, către râu și skyline.

Marina Bay Sands & Gardens by the Bay

Până o să vă povestesc ce e de văzut prin oraș, o să vă spun ce m-a impresionat pe mine cel mai mult în acest city break în Singapore.

Recunosc că am fost zgârcită și nu am vrut să plătesc de aproape trei ori mai mult decât am dat pe camera mea de 5 stele pentru a sta la Marina Bay Sands doar pentru poza din piscină. După ce am fost, însă, într-o vizită de presă, m-am felicitat că m-am bucurat altfel de banii respectivi.

Ca orice blogger (și scriitor de profil) care se respectă, mi-am programat cu departamentul de PR al faimosului hotel, o vizită de presă care m-a purtat printr-unul din cele mai mari apartamente din hotel și la zona de piscină și terase. Puteam să sar repede în apă pentru poza care să mă facă invidiată de mulți, dar am decis să nu o fac. Piscina este mică, este doar de bălăceală și de poze. Piscina de la Carlton City, unde am stat eu, e mult mai practică. Nu contest frumusețea piscinei și mai ales a view-ului impresionant, dar mi s-a părut micuță. Pe vârful fiecărui turn este câte un restaurant-bar și noi am ales ca seara să revenim la C’est la Vie pentru un, bineînțeles, Singapore Sling (ăsta e un cocktail faimos, pentru cine a deschis televizorul mai târziu). Pe vârful bărcii, așa cum e cunoscut hotelul Marina Bay Sands, este un punct de observație deschis publicului, de unde poți vedea atât peisajul din golf, pe care îl vezi și de la piscină, cât și peisajul dinspre grădini și port și chiar insule ale Indoneziei.

Dar, lângă hotel se află și surparealistele grădini Gardens by the Bay care nu țin de hotel, ci de municipalitate. Imensul parc natural și artificial este cel  mai tare loc în care am ajuns în acest city break în Singapore. De fapt, sigur este în top 3 locuri wow în care am fost, dacă nu chiar pe primul loc. Ești în altă lume. Ești în Avatar. Ești în viitor. Grădina luxuriantă în care ai vrea să te pierzi se deschide la un moment dat în piațeta copacilor artificiali imenși, îmbrăcați în flori, care la ceas de seară prind diverse culori, ce la ora 8 încep să danseze în ritmul ariilor clasice pentru un spectacol de sunet și lumini hipnotizant. Doi dintre copaci sunt interconectați cu o pasarelă pe care urci cu un lift și pentru care plătești intrarea și aștepți cel puțin jumătate de oră. Însă totul merită cu vârf și îndesat. Bine, nu și dacă ai ceva probleme cu răul de înălțime. :) În rest, accesul la grădini este gratuit.

Doar și pentru acest loc merită să vedeți Singaporele.

Zilele viitoare revin cu continuarea, cu ce să faci într-un city break în Singapore.

2 Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.