Bunătăți din 5' în 10' Video

CAPRESE REINTERPRETAT

„Salata” (pun în ghilimele cuvântul salată pentru că nu o percep ca pe o salată, dar așa e împământenită) Caprese este un fel minunat pentru vară. Apărută probabil în Capri, de unde își trage și numele, salta caprese se face cu roșii, mozzarella, busuioc proaspăt și ulei de măsline.

Eu mi-am dorit, însă, să dau un gust mai robust acestui aperitiv și am ales să schimb mozzarella cu brânza maturată Grana Padano și busuiocul să-l înlocuiesc cu oregano proaspăt. Am ales pentru această reinterpretare o brânză gustoasă, bine maturată, ce se produce în Valea Po, din Iatalia, de peste 1000 de ani. Vitele sunt hrănite cu grijă și astfel laptele are un gust bogat, ce se regăsește și în produsul final. Maturată vreme de 12 luni, brânza Grana Padano de la Zanetti este numai bună de consumat la o oră după ce ați scos-o din frigider, astfel încât aromele să se dezmorțească.

Rețeta de caprese reinterpretat este simplă și rapidă, iar o felie de brânză, așa cum e ea ambalată, vă ajunge pentru multe caprese sau, ce rămâne, puteți pune peste paste, puteți să o mâncați ca atare, alături de un vin, să o radeți peste carpacio sau ciuperci. Dar până să vă rămână, eu zic să încercați acest caprese reinterpretat și mai vorbim după aceea. Iar pentru alte sugestii de rețete, vă invit pe Fromageria.

 

2 Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.