Bunătăți din 5' în 10' Video

VARZĂ DE BRUXELLES CU MERE, NUCI ȘI BRÂNZĂ

Știu că varza de Bruxelles nu este în topul preferințelor culinare ale populației de pe la noi. La fel cum pentru mulți nici broccoliul nu este prima alegere. Dar mie îmi place mult varza de Bruxelles și de câte ori am ocazia o folosesc ca și garnitură. Sau de sine stătătoare ca în rețeta asta.

Nu stau acum să caut ce nutrienți are varza de Bruxelles și de ce e bine să o consumăm. Dar știu că e bună. :D Și mai știu că are un gust aparte, o aromă interesantă, destul de puternică, dar care se potrivește cu alte arome dulcege și mai suave.

Să ne înțelegem, nu îmi place mâncarea dulce deloc. Dar nu despre asta este vorba în rețeta de față. Chiar dacă la varza de Bruxelles adaugi măr care e dulceag, nuci pecan sau caju, care, la rândul lor, au o tentă dulceagă, și brânza Gouda sau Cheddar, care și ele nu sunt tocmai acide, rezultatul nu este deloc unul grețos. Ba, din contră, se completează reciproc cu mare măiestrie.

După cum zic și în video, rețeta originală, pe care nu mai știu de pe unde am pescuit-o, era cu nuci pecan. Dar din motive logistice (nu am găsit la supermarket în dimineața filmărilor), le-am înlocuit cu caju, care s-a potrivit de minune. Cât despre brânză, se potrivesc cele care se topesc frumos în contact cu căldura emanată de mâncarea proaspăt luată de pe foc. Iar ca și gust, eu recomand unele amărui-dulcege cum sunt Gouda sau Cheddar, însă merge și un cașcaval în ultimă instanță. Totuși, aveți grijă să nu fie un cașcaval prea iute, cum e brânza de Horezu, de exemplu.

Acestea fiind spus, vă las cu rețeta desfășurată mai jos, care se potrivește la fel de bine într-o zi de săptămână, când ești pe fugă, dar și pentru o masă de weekend ca să îți lase mai mult timp de somn, de exemplu. Sau de ce vreți voi, nu mă bag eu peste programul vostru! ;)

Leave a Comment

Arata-mi ca esti om si fa operatia: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.