Bunătăți din 5' în 10' Video

SALATĂ TURCEASCĂ DE CASTRAVEȚI CU RODIE

Inevitabil, după fiecare calup de Sărbători, românii se plâng de cât de mult au mâncat. Dar niciunii nu se gândesc în timpul mesei sau al pregătirilor care durează o eternitate și la consecințe. Și nu doar că e mâncare multă, dar e și grea, cu multe cărneturi. Iar după un astfel de festin, parcă ai vrea ceva light, care să mai stingă focul. Așa că vă propun o salată turcească de castraveți și rodie.

Cum zic și în video, când am văzut această salată pregătită prima oară, castravetele era zdrobit cu un făcăleț pentru a fi micșorat. Eu am ales varianta mai puțin agresivă și am folosit cuțitul.

Salata asta este o combinație interesantă de texturi, de la castravetele care e destul de moale, la boabele de rodie, moi la exterior și crocante la interior și până la fisticul crocant peste tot. Dressingul dulceag de la siropul de rodie îmbracă toate elementele perfect și rezultă un gust delicat și elegant care primește un kick de la menta proaspătă.

Dar, vorba lungă… timp pierdut, și poate aveți ceva filme de Crăciun pe care nu le-ați bifat încă… Așa că masa de azi vă este asigurată în 5 minute!

 

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.