celuloză

DESPRE DRAGOSTE ȘI ALȚI DEMONI

Nu, nu o să mă aventurez într-o polemică despre dragoste și alți demoni că până la urmă nu știu dacă dragostea e un demon sau un înger sau o normalitate. Mai am ceva vieți de trăit până să îmi formez o opinie personală. Dar o să vă povestesc despre cartea pe care am citit-o în vacanță. Da, știu, vacanța a fost așa de mult timp în urmă… că nici nu mai știu unde am fost. Dar cartea o țin minte pentru că îmi propusesem să vi-o recomand și vouă.

Despre dragoste și alți demoni este un roman micuț de-al lui Gabriel Garcia Marquez, ușurel și frumos în același timp. Mi-a plăcut mult cum autorul, pe fondul unei acțiuni destul de sărăcăcioase la început, a dezvoltat poveștile de viață ale personajelor mai mult sau mai puțin implicate în acțiune. Cum valsa de la un subiect la altul, plutind și învăluindu-te.

După a doua jumătate, însă, acțiunea a început să prindă mai mult contur și a ajuns să îmi fie dragă. Cred că am mai spus-o pe aici, nu știu de ce, dar mereu mi-au plăcut poveștile de dragoste interzise, complicate, imorale. Nu sunt nici pe departe o romantică incurabilă, poate mai curând o romantică adrenalinică. Așa că povestea de dragoste mascată de demoni imaginari mi-a încântat sufletul în vacanță. Cursul acțiunii este oarecum firesc, trist, ca în viață și cu un final brutal. But hey, that’s life!

Leave a Comment