decadenţa gustului

BORȘ DE GÂSCĂ DOLOFANĂ ȘI ALTE TRUFANDALE LA THE HARBOUR

Când am fost la redeschiderea după reamenajarea restaurantului The Harbour din Piața Amzei, Tudoran (care, btw, va fi și MC la petrecerea de Revelion de aici) ne-a făcut capul calendar cu faimosul borș de gâscă dolofană. Și cum mă știți pofticioasă, nu am rezistat prea mult și mi-am făcut de lucru prin portul din mijlocul capitalei, ca să mă scald în sus-numitul preparat. Și dacă tot era acolo, mi-am mai băgat nasul limba și prin alte feluri. Dacă nu îmi plăcea, nu vă povesteam. Dar mi-a plăcut. Așa că citiți și salivați!

Am profitat de întâlnirea pe care trebuia să o am cu o prietenă și i-am propus o cină liniștită la The Harbour. Și pentru că amândouă suntem nefumătoare, ne-am putut bucura de aroma mâncării în compartimentul pentru NF. Nefumători, să ne înțelegem! Nu alt nf… Că și dacă ar fi fost nf-ul ăla la care v-ați gândit voi, era plin de bărbați în jurul nostru, deci nu ar fi fost vreun issue.

the-harbour bucuresti

Am început lejer cu faimosul borș. Borș care e de fapt o supă de sfeclă cu carne de gâscă și cu un accentuat gust de pasăre de curte. Mi-a plăcut nespus că prezentarea a fost în stilul ăla asiatic, în care pui ingredientele solide gata gătite în farfurie și peste, torni supa simplă. De fapt, întregul meniu are un twist fusion, combinând preparate din mai multe bucătării. După borș, eu m-am mutat în Franța, pentru o porție de picioare de broască. A trecut ceva vreme de când nu am mai mâncat așa ceva, și de regulă erau prăjite sau pane. Acum, însă, am mâncat un fel de mâncărică cu sos picant (așa am ales, că m-au întrebat dacă vreau picant). În meniu era listat la aperitive calde, dar vă spun cu mâna pe furculiță că e o porție consistentă, numai bună de un fel principal. Prietena mea a vâslit spre Caraibe, însă, și și-a comandat o porție de creveți cajun. Iar la desert am avut dificila misiune de a alege ceva care să ne facă cu ochiul. Problema a fost că retinele noastre erau suprasolicitate de tot ce era pe tava de desert și cu greu ne-am decis la tortul casei (bun bun) și cheescake (bun bun).

the harbour bucuresti

M-am cam luptat cu toate astea, așa că mi-a rămas mult de explorat în meniu pentru dățile viitoare. De exemplu, pachețelele crocante cu piept de rață afumat sau crema de zahăr ars cu Grand Marnier. Cât despre prețuri, am ieșit sub 100 lei de persoană, cu tot cu câte un pahar de vin și apă. Deci e undeva pe la medie, cu preparate și un pic mai scumpe, dar și altele foarte decente.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.