decadenţa gustului

PROVOCAREA DE LA TRESBON.RO

Acum vreo două săptămâni îmi scrie Mădălina de la Tresbon.ro să îmi spună că a observat pasiunea mea pentru gătit şi drept urmare are să-mi facă o propunere. Iar propunerea a fost mai curând o provocare: a decis să îmi trimită câteva produse de la ei de pe site, cu care eu să compun un fel de mâncare. Ceva de genul cutiei misterelor de la Masterchef. Mie mi-a plăcut jocul şi m-am prins în el.

Aşa că săptămâna trecută am primit pachetul de mai jos, care conţinea boia iute, un chutney de smochine şi un sirpo care se numeşte Special Deglacage şi despre care nu aveam habar la ce se foloseşte. Plus o ciocolată albă care nu a rezistat mai mult de 3 minute după ce am deschis pachetul la redacţie. Ok, cu boiaua ştiu, Slavă Domnului!, ce să fac din plin. Şi cu chutney-ul mă descurc. Dar ce să fac cu siropul ăla iute?! Şi m-am pus pe documentat. Este un sirop foarte interesant, care se foloseşte la compunerea de sos pentru friptură, împreună cu resturile rămase în tigaie/ tavă, după ce ai gătit carnea. Partea cea mai interesantă este că odată ce ai pus siropul îndoit cu apă, toate rămăşiţele lipite pe tigaie se desprind şi dizolvă, formând un sos gustos şi lăsând tigaia uşor de spălat.

rata tresbon3

Documentarea făcută. Checked. Gândit la ce carne ar merge cel mai bine pentru ingredientele dulci-picante primite. Checked. Gândit designul farfuriei. Checked. Şi în weekend pus în practică tot. Checked.

rata tresbon2

Aşa că în final am făcut un piept de raţă frecat bine cu sare cu ierburi aromatice şi cu boia, pus pe un pat de piure de broccoli şi garnisit cu chutney de smochine şi decor din păstârnac crocant, totul înconjurat de minunatul sos obţinut din tigaia în care am preparat raţa. Asta după ce am scurs într-un borcan mare parte din grăsimea lăsată de piept, pe care o voi folosi data viitoare când voi face cartofi la cuptor. Deşi pare complicat, nu cred că mi-a luat mai mult de 20 de minute cu tot. Şi zău că a fost bun!

rata tresbon1

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseste cookie-uri si continuarea sesiunii pe acest site implica acordul tau. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close